انتقاد پذیری

خیلی از افراد به دلیل اینکه بلد نیستند چگونه انتقاد کنند یا چطور انتقاد را بپذیرند مدام با بقیه دعوا می کنند. بحث انتقاد یکی از پیشنیازهای خجولی گری هم هست یعنی اینکه ما بلد نیستیم چطوری انتقاد بپذیریم و دوست نداریم با همه موقع که از ما انتقاد می کنند دعوا کنیم در نتیجه انتخاب می کنیم که سکوت کنیم.
اغلب افراد انتقاد را مانند آجری میدانند که به سمتشان پرتاب کرده باشد. اما انتقاد یک فرصت طلایی است برای اینکه ما با استفاده از آن خودمان را ارتقا دهیم. مثلا کسی که انتقاد پذیر نیست هنگام که فردی از او انتقاد می کند یکی از این دو رفتار را انتخاب می کند: اگر خجالتی باشد فرار(سکوت)می کند و اگر پرخاشگر باشد حمله(جنگ و دعوا)می کند.
باید بدانیم درون هر آجری یک سکه طلا وجود دارد و ما نه فرار کنیم و نه حمله بلکه باید مثل یک دروازه بان عمل کنیم و آجر را بگیریم،بشکنیم و طلای درونش را بداریم. بنابراین انتقاد را به عنوان یک هدیه نگاه کنید. همه ما از انتقاد بدمان می آید و هیچ انسان عاقلی نیست که بگوید من خوشم می آید ولی انسان های با عزت نفس و با اعتماد به نفس بالا از نتیجه ی انتقاد خوششان می آید.
انتقاد می تواند مارا تبدیل به یک فرد قدرتمند کند.
در ادامه تکنیک عالی برای اینکه چگونه در پذیرش انتقاد حرفه ای شویم را آوردم. این تکنیک در 99% مواقع کمکتان می کند که به صورت حرفه ای انتقاد پذیر باشید:
گام های انقاد پذیری:
گوش دادن موثر:
گوش دادن یکی از بهترین روش ها برای افزایش محبوبیت است. اینکه ما در هر موقعیت به جای اینکه بیشتر حرف بزنیم گوش بدیم میتواند مارا جذاب تر جلوه دهد. حالا اینکه فردی از ما انتقاد می کند باید اول خوب به حرفهایش گوش کنیم یعنی اینکه طرف مقابل حس کند ما داریم گوش میکنیم و اینکه وسط حرفش هیچ حرفی نمیزنیم.
تشکر از توجه:
اینکه وقتی کسی از ما انتقاد می کند و ما به جای اینکه ناراحتی مان را ابراز دهیم و به طرف مقابلمان ناسزار بگوییم؛ ازش تشکر کنیم میتواند هم اعتماد به نفس بالای مارا نشان دهد و باعث میشود طرف مقابل باما صمیمی شود.
زمانی که کسی از ما انتقاد می کند بعدد از اینکه خوب گوش دادیم باید ازش برای اینکه نظرش را بیان کرده است تشکر کنیم.
ابراز تاسف:
منظورم این نیست که عذرخواهی کنید. تاسف یعنی اینکه من ناراحتم از اینکه ناراحتی! و باید بگوییم«متاسفم که آنطوری که شما دوست داشتید دیده نشدم» یا اینکه «متاسفم از اینکه نتونستم نظر شمارا جلب کنم».
ابراز تاسف باعث میشود که اگر در جمع کسی از شما انتقاد کند علاوه بر اینکه شخص انتقاد کننده و هم بقیه احساس کنند که به نظر بقیه اهمیت میدهید.
سوال (یافتن دلیل):
سوال پرسیدن در بیشتر مواقع کمک می کند تا دید بهتری از موضوع داشته باشیم اینکه سوال کنیم تا بهتر متوجه شویم هم اینکه با استفاده از جواب میتوانم مهارت هایمان را ارتقا ببخشیم.
سوال می پرسیم که «می توانم خواهش کنم بفرمایید چرا مناسب نبود» یا «می توانم خواهش کنم کمی بیشتر توضیح دهید».
تا الان شده که وقتی کسی از شما انتقاد می کند این روند را پیاده کنید؟ 99% مردم وقتی ازشون انتقاد می شود یا حمله می کنند یا فرار.
ما باید سوال بپرسیم وقتی از این روند استفاده کنیم:
- طرف مقابل آرام می شود.
- ما یاد میگریم.
جبران یا توضیح:
این بستگی به توضیح طرف مقابل دارد اگر شما اشتباه کرده باشید؛ باید عذر خواهی کنید.
یا اینکه توضیح دهید که کاری را برای جبران انجام می دهید.
تمرین شماره یک: لطفا یک انقاد از خودتان کنید و با این روش تمرین کنید و بنویسید.
تمرین شماره دو: از یک نفر که تمایل دارد با شما تمرین کند بخواهید که از شما در مورد هر موضوع که خودتان م خواهید انتقاد کند و شما حتما باید با این روش جواب دهید.
وقتی کسی در جمع از ما انتقاد می کند یکی از راه ها برای اینکه نه خودمان بهم نریزیم و نه طرف مقابل را ناراحت کنیم همین روش که الان گفتم اما اگر دوست دارید در انتقاد کردن و شنیدن حرفه ای شوید پیشنهاد می کنم که کتاب تیغ از محمد پیام بهرامپور را از سایت زیر تهیه کنید:
www.bishtarAzyek.com
در بحث انتقاد گاهی حس مهم تر از انتقاد است!یعنی وقتی کسی از شما انتقاد می کند مهم نیست واقعیت چیست مهم آن حسی است که طرف مقابل دارد.
به چه انتقادهای اصلا جواب ندهیم به ما بی احترامی می کند و فحش و ناسزا می گوید. مثلا کسی در انستاگرام از شما انتقاد انتقاد می کند و فحش می دهد که چرا چنین پستی را گذاشتی. لازم نیست جواب بدهید.
به کسانی که به حسودی می کنند احترام بذارید،زیرا آنها کسانی هستند که صمیم قلب معتقدند: شما بهتر از آن ها هستید…
اجازه ندهید کسی به شما گیر بدهد، روز به روز بهتر و بهتر شوید.
هرگز از کسی در جمع انتقاد نکنید.
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید